Activiteiten

Paardrijden

De Zwaluwhoeve is zeer rustig gelegen op de grens van Neerpelt, Overpelt en Peer. Belangrijker voor de paardentoerist is dat onze vakantiewoning pal op het Limburgse ruiter en menroutenetwerk ligt ter hoogte van knooppunt 27.

Terwijl de ruiters helemaal tot rust komen in De Zwaluwhoeve kunnen de paarden verblijven in de ruime luxueuze stallen van Paardenpension ’t Heiveld (op het domein van De Zwaluwhoeve). Het afgemaakte weiland van 5 hectare groot staat volledig ter beschikking van de paarden. In het paardenpension zijn er in totaal 10 mooi afgewerkte paardenboxen, een buitenrijbak, paardensolarium en voldoende opbergruimte voor uw zadels en overige materiaal.

Wij rekenen geen extra kosten aan voor het stallen van uw paarden tijdens uw verblijf in De Zwaluwhoeve. We vragen u wel om tijdens je boeking het aantal stallen te reserveren opdat we alles keurig klaar hebben bij uw aankomst.

Hieronder vindt u de Zwaluwhoeve op de ruiterkaart 2021-2022 ter hoogte van nummer 27:

Ruiterkaart 2021-2022

Mountainbiken

Zin in een sportief uitje met familie en/of vrienden?

Wat dacht u van een tocht op de MTB door het prachtige Limburgse landschap?

In Limburg vindt u een uitgebreid netwerk aan mountainbikeroutes. De Zwaluwhoeve ligt op 100m afstand van de Zwarte route (33km) in Pelt. Deze kan je combineren met de blauwe lus (29km). Er is dus zowel aanbod voor de fervente sporter of de gelegenheidsmountainbiker:

Mountainbike Route PELT – NEERPELT – MTBRouteDatabase.be

Op 1km van De Zwaluwhoeve ben je ook op het mountainbikeroutenetwerk van Overpelt. Hier kan je zowel de blauwe (16km) als groene lus (17km) rijden.

Mountainbike Route PELT – OVERPELT – MTBRouteDatabase.be

Natuurlijk kan je ook nog verder de omgeving verkennen. Je vindt alle Limburgse routes via deze link:

Overzicht Mountainbike Routes Provincie LIMBURG – MTBRouteDatabase.be

Fietsen

De Zwaluwhoeve ligt midden tussen knooppunt 206 en 209. Inderdaad het befaamde Limburgse fietsroutenetwerk passeert voor onze deur. Wij hebben een aantal routes voor u uitgestippeld. Uw fietsen kunnen veilig achtergelaten worden in de afgesloten fietsenberging met mogelijkheid om uw elektrische fietsen op te laden.

U kan uw eigen fietsen zelf meebrengen, maar tijdens het boekingsproces zal je ook fietsen via ons kunnen huren. Deze fietsen worden dan op de afgesproken dag voor u klaargezet bij De Zwaluwhoeve.

Wandelen

De Zwaluwhoeve is omgeven door de bossen van Bosland. Recht tegenover de Zwaluwhoeve ligt het Heesakkerpark, waar je rustig kan genieten van de natuur.

Meer wandelingen liggen voor je klaar in onze vakantiewoning of vind je hier:

 

Wandelen – Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen